Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης καταγγέλλει ότι το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης αυτοκίνητο χρηματαποστολής, παραβιάζοντας το ωράριο κυκλοφορίας και εισόδου στον πεζόδρομο της πλατείας, χτύπησε ένα παιδί πέντε χρονών που έπαιζε στο χώρο, τραυματίζοντας το ελαφρά.

Σε μια περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες για να πάνε διακοπές λόγω των συνεπειών της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, μια βόλτα στην πλατεία αποτελεί διέξοδο για πολλές από αυτές τις οικογένειες. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ο χώρος της πλατείας μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Με αφορμή το θέμα αυτό θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
·       Θεωρούμε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η δημοτική αρχή, η οποία δίνει άδειες εισόδου σε οχήματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για αλυσίδα πολυκαταστημάτων που αξιοποιεί τα ελλειπή μέτρα προστασίας και κινείται αυθαίρετα κυνηγώντας την αύξηση των κερδών της.
·       Είναι υποκρισία της δημοτικής αρχής να παρουσιάζει την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της πλατείας, με πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους κλπ, ως έργο προς όφελος του λαού της περιοχής, την ίδια ώρα που οι υπάρχουσες υποδομές  αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε τη στοιχειώδη προστασία και ασφάλεια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης απαιτεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η πλατεία της Νέας Σμύρνης να μην αποτελεί τη βιτρίνα για τα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα, αλλά μια εστία ανάσας για τη λαϊκή οικογένεια, έναν χώρο που θα μπορεί να απολαύσει με ασφάλεια το δικαίωμα στην αναψυχή, στη χαλάρωση και στη ξεκούραση.