Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση των ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ – ΟΒ Νέας Σμύρνης της ΚΝΕ

 

 Χαιρετίζουμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς σε όλη τη Ελλάδα και στο δήμο μας, τη Νέα Σμύρνη που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτή την περίοδο διεκδικώντας το αυτονόητο: Να δοθούν λεφτά για την Παιδεία, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόρφωση και στην υγεία!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουμε, συμμετέχουμε, πρωτοστατούμε και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρά τη στοχευμένη επίθεση από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που δεν θέλουν να κουνηθεί φύλλο και κατηγορούν όποιον επιλέγει να αγωνίζεται ως ψεκασμένο, υποκινούμενο, μειοψηφία.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί η επιστολή που στάλθηκε από τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης προς τους γονείς κατά την οποία επικαλούμενος τη δημοκρατία και αξιοποιώντας πετσοκομμένη την ανακοίνωση των κομματικών οργανώσεων Νέας Σμύρνης έρχεται να πει ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ υποκινούν τους αγώνες των μαθητών και κλείνουν τα σχολεία.

1ον: Τα έχουμε ξανακούσει αυτά: Το ΚΚΕ κλείνει τα εργοστάσια, τα λιμάνια, φέρνει την ανεργία…

2ον: Παρά την επίκληση στην δημοκρατία, καμία αντίδραση απέναντι σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που μέσα στο σχολείο απειλούσαν και στοχοποιούσαν μαθητές ως υποκινούμενους τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους.  

3ον: Οι μαθητές αγωνίζονται γιατί τα σχολεία σε περίοδο κορονοϊού είναι ανοχύρωτα χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς προσωπικό καθαριότητας, χωρίς απολυμαντικά υλικά και μέσα προστασίας, χωρίς μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές αγωνίζονται ενάντια στις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα που έφερε ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης με την τράπεζα θεμάτων, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των γονιών τους να ανταπεξέλθουν με τα φροντιστήρια.

Οι μαθητές είναι υποκινούμενοι από τις ανάγκες τους, παλεύουν για να προστατέψουν το δικαίωμα τους στη μόρφωση, στη δουλεία, στην υγεία. Έχουν κάθε δικαίωμα και την ικανότητα, να διαμορφώσουν τα αιτήματά τους, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα μαθητικά τους όργανα στο πλευρό των εκπαιδευτικών  και των γονιών τους.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι αγώνες το επόμενο διάστημα διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Υ.Γ Σε όσους αρέσκονται να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους ψάχνοντας για ομοιότητες μεταξύ του πλαισίου αιτημάτων του ΚΚΕ και των αιτημάτων των μαθητών, προτείνουμε να τον αξιοποιούν πιο δημιουργικά, για παράδειγμα να εστιάζουν στις ομοιότητες τις δικές τους με τα διάφορα παπαγαλάκια τύπου Πορτοσάλτε….