Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές - Απαιτούμε μέτρα προστασίας στα σχολεία

 

Η κυβέρνηση αντί να ακούσει τη φωνή χιλιάδων μαθητών που προσπαθούν να εκφράσουν την ανησυχία τους στη βάση των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στα δημόσια σχολεία, επιλέγει την τρομοκρατία, τη φίμωση, την καταστολή.

Ένα τέτοιο περιστατικό εκτυλίχτηκε σήμερα το πρωί και στη Νέα Σμύρνη όπου με εντολή της κυβέρνησης, ένστολος αστυνομικός περιφερόταν έξω από το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, διαλαλώντας ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία να ανοίξει όλα τα σχολεία, απειλώντας με αυτόφωρο, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει γονείς και μαθητές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης καταγγέλλει το συγκεκριμένο περιστατικό που αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας της κυβέρνησης να συκοφαντήσει, να ποινικοποιήσει τους αγώνες των μαθητών και να πείσει ότι με την πολιτική της ''όλα βαίνουν καλώς''.

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση, σε όσους θέλουν να φέρουν τους εισαγγελείς μέσα στα σχολεία και σε όσους απειλούν μαθητές που αγωνίζονται ότι η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσει.

Καλούμε  τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται για ένα δημόσιο σχολείο ασφαλές και καθαρό, που να παρέχει ουσιαστική μόρφωση και υγεία σε όλα τα παιδιά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Ν. Σμύρνης να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό και όλες τις προσπάθειες που εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες στα σχολεία του δήμου μας για να συκοφαντήσουν και να εκφοβίσουν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που επιλέγουν να αγωνιστούν.

Να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο και αυτή με τη σειρά της σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αναλάβει τις ευθύνες της και να διεκδικήσει την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για να εξοπλιστούν τα σχολεία με προσωπικό καθαριότητας, βοηθητικό προσωπικό και υλικά ατομικής προστασίας.