Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

 Στο δημοτικό συμβούλιο της 30ης/12/2020 συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών για το 2021. Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης εδώ και τόσα χρόνια είναι η μείωση των δημοτικών τελών.

Έχουμε αναδείξει το ζήτημα αυτό κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Οι δημότες παρότι πληρώνουν υπέρογκους φόρους στο κράτος, χαρατσώνονται και σε επίπεδο δήμου. Όλο αυτό το διάστημα, η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν έβγαζαν άχνα για το θέμα των δημοτικών τελών. Παίρνοντας υπόψη μας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την οικονομική κρίση, εν μέσω πανδημίας ζητήσαμε την μείωση κατά 20% για όλους τους δημότες και δεκαπλασιασμό των δημοτικών τελών των μεγάλων καταστημάτων και εταιρειών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισαν λευκό στην πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%. Δεχόμαστε τη μικρή μείωση των δημοτικών τελών σαν μια ανακούφιση για τις λαϊκές οικογένειες, επιμένουμε όμως στην πρότασή μας ( μείον 20%, δεκαπλασιασμός τελών μεγάλων καταστημάτων και εταιριών) που είναι η μόνη που μπορεί να ανακουφίσει πραγματικά τα λαϊκά στρώματα. Επίσης θεωρούμε ότι πρέπει να διευρυνθεί ο αριθμός των συμπολιτών μας που θα απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη ( πχ εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή, αυτοαπασχολούμενοι που έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησής τους).

Καλούμε το δήμο Ν. Σμύρνης να παλέψει για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κόντρα στην κατεύθυνση της κυβέρνησης για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την μεταφορά υπηρεσιών από την κεντρική διοίκηση στους δήμους.