Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

 Είναι πραγματικά προκλητικό το καμάρι της Δημοτικής Αρχής στη συμφωνία που έκανε με την Εθνική Ασφαλιστική για την ασφάλιση των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας τις ώρες του σχολείου.

Η δημοτική αρχή παίρνει ξεκάθαρη θέση, στηρίζοντας την ενίσχυση των μεγάλων ιδιωτών στην Υγεία, την ώρα που όλο το καλοκαίρι δεν έκανε τίποτα για να προσλάβει καθαρίστριες, να φροντίσει ώστε τα παιδιά θα πηγαίνουν καθημερινά στα σχολεία με το μικρότερο δυνατό κίνδυνο. Την ώρα που δεν κρίνει σκόπιμο να απαιτήσει από το κράτος την αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, ούτε καν εν μέσω πανδημίας, την ενίσχυση της Α’ βάθμιας Υγείας, την ενίσχυση του παραρτήματος του ΠΑΙΔΩΝ στην Καλλιθέα, τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, την ανάγκη ύπαρξης νοσηλευτών και σχολιάτρων στα σχολεία, τις κινητές μονάδες υγείας κ.ο.κ.

Την ώρα που δεν αντιδράει στην κοροϊδία της κυβέρνησης που ενώ μιλάει για «επίταξη» ιδιωτικών κλινικών στην πραγματικότητα χρυσοπληρώνει τους κλινικάρχες, κάνοντας ένα deal που αυξάνει ανέλπιστα τα κέρδη τους. 

Έχει πράγματι ανάγκη η κοινωνία τη συμμετοχή των ιδιωτών στον τομέα της Υγείας; Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας πατάει πάνω στις τρανταχτές και απαράδεχτες ελλείψεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Είναι οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν την υγεία και τη ζωή του λαού σαν επιχειρηματική ευκαιρία και χρεώνουν ένα μικρό τραύμα που απαιτεί δυο ράμματα με 150-200 Ευρώ!

Η θέση που παίρνει  η δημοτική αρχή στην οδυνηρή συνθήκη του να μην ξέρει ο γονιός τι να κάνει όταν το παιδί ανεβάσει δέκατα ή χτυπήσει το πόδι του,  ή όταν μένει ανασφάλιστος, είναι να δει σαν σπουδαία ευκαιρία την ιδιωτική ασφάλιση των παιδιών αντί να απαιτήσει για αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και γενικά του δημοσίου συστήματος Υγείας για όλους;

Ας αφήσουν τις διαφημιστικές καμπάνιες των κλινικαρχών στα δικά τους τμήματα marketing. Μια χαρά έχουν να τα πληρώσουν...

Για εμάς παραμένει αδιαπραγμάτευτο ζήτημα ότι η υγεία αποτελεί αγαθό που πρέπει να διασφαλίζεται καθολικά και δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όχι εμπόρευμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς μαγαζάτορες της πόλης μας, τους γονιούς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους ουσιαστική αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς όταν ανοίξουν τα σχολεία, προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για τις σχολικές μονάδες του δήμου μας.