Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

        Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή, περιφέρεια και κυβέρνηση αποδείχτηκαν ανίκανοι να προστατεύσουν το λαό από τα καιρικά φαινόμενα. Αν και πρόκειται για φαινόμενο αναμενόμενο εδώ και ημέρες από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο μηχανισμός της Δημοτικής Αρχής στάθηκε για άλλη μια φορά ανεπαρκής για την προστασία του λαού.

            Από νωρίς ξεκίνησαν τα προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Λεωφόρος Συγγρού, η Ελευθερίου Βενιζέλου, η Αιγαίου, η Εφέσου, η Κράτητος και η Αρτάκης, ενώ μικρότεροι δρόμοι είναι εδώ και πολλές ώρες απροσπέλαστοι.

            Πολίτες εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στους σταθμούς του Μετρό Δάφνης και Νέου Κόσμου λόγω της άρση της κυκλοφορίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των τοπικών Μέσων Μεταφοράς και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι δεν έχει τρόπο να τους μεταφέρει. Μόνο μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης έγινε δυνατός ο απεγκλωβισμός τους με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Στα τηλεφωνήματα των δημοτών για τις πολλές πτώσεις δέντρων-κλαδιών στην αστυνομία η απάντησή τους ήταν «αφήστε το δέντρο να πέσει» ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν απαντούσαν.

            Την ίδια ώρα που το κράτος αποδεικνύεται ικανότατο στη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, κράτος και Δημοτική Αρχή αναδείχτηκαν ανίκανες να προστατέψουν το λαό από μια αναμενόμενη κακοκαιρία αφήνοντας τον είτε εγκλωβισμένο στους δρόμους είτε να παγώνει λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.