Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

                   ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ 

                                           ΤΟ 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Η πολιτική που άσκησαν τις τελευταίες δεκαετίες, όλες οι  διοικήσεις του Δήμου μας, πίστες στην ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τις περιφερειακές αρχές, έχει ως αποτέλεσμα, να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα  σχολείο με λουκέτο στην πόρτα και παιδιά να στερούνται το δικαίωμα της μόρφωσης που είναι δημόσιο, λαϊκό αγαθό.

Οι ενέργειες που γίναν όλο αυτό το διάστημα είναι ανεπαρκείς και μη ενδεδειγμένες -και όσον αφορά στον νομικό χειρισμό της υπόθεσης, αλλά κυρίως με πολιτική ευθύνη που βαραίνει όχι μόνο τη σημερινή, αλλά και όλες τις προγενέστερες δημοτικές αρχές.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι όταν πρόκειται για την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων, όταν χτίζουν ξενοδοχεία και καζίνο μεγαθήρια στα πρότυπα του "Ντουμπάι" (βλέπε Ελληνικό), όταν κόβουν το ρεύμα ή πετάνε έξω από τα σπίτια τους οικογένειες για λογαριασμό τραπεζών και funds, το "επιτελικό κράτος" είναι αποτελεσματικότατο. Για την προστασία των δημόσιων λαϊκών αγαθών, όπως αυτό της προστασίας της λαϊκής περιουσίας από φυσικές καταστροφές, ή εν προκειμένω της παιδείας, κυβέρνηση και τοπικές αρχές γίνονται επιλεκτικά ανίκανες.

Αποδεικνύεται επίσης ότι, ο λαός δε μπορεί να προσβλέπει στην αστική δικαιοσύνη, που για άλλη μια φορά επίλεξε το ιδιωτικό όφελος εις βάρος των λαϊκών αναγκών. Μόνο με τον αγώνα του μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και να καταφέρει αποτελέσματα για τις διεκδικήσεις του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης, θα συνεχίσει, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, να αγωνίζεται στο πλευρό των γονιών ώστε πάση θυσία να μην επιτραπεί η εκδίωξη των παιδιών του 6ου Νηπιαγωγείου.