Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Για το «κίνημα της κουκούλας»

Ανακοίνωση με αφορμή συζήτηση που έγινε στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ

Για τη συζήτηση που έγινε στις 19 Μάρτη στη Γενική Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ, για το «κίνημα της κουκούλας» και το ρόλο των «Παρεμβάσεων», έβγαλε ανακοίνωση η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:
«Κυκλοφορεί βίντεο στα διάφορα blogs όπου προβάλλεται πρόεδρος ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου, στέλεχος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να συνομιλεί μπροστά στη Βουλή με ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της πορείας στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Το εν λόγω στέλεχος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΝΑΡ καταγγέλθηκε ως υποκινητής των κουκουλοφόρων. Εφερε ο ίδιος το θέμα στη ΓΣ των Προέδρων ζητώντας "αλληλεγγύη και τον τερματισμό κάθε προσωπικής στοχοποίησης". Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ίδιος δεν διέψευσε το βίντεο, δήλωσε ότι το αποδέχεται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας δήλωσαν ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ψήφισμα. Για να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, έθεσαν επανειλημμένα ως προϋπόθεση να υπάρξει πολιτική τοποθέτηση από την πλευρά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ "ότι καταδικάζουν το κίνημα της κουκούλας και τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα".
Οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνήθηκαν σθεναρά και κατ' επανάληψη να υιοθετήσουν μια τέτοια καταδίκη. Δεν είναι κάτι το καινούριο, ούτε γίνεται για πρώτη φορά», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία και σημειώνει ότι «στήριξη για την έκδοση του εν λόγω ψηφίσματος - που τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία λόγων έλλειψης απαρτίας - έδωσαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣ της ΟΛΜΕ».
Αφού ξεκαθαρίζει ότι «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό», η Πανελλαδική Γραμματεία τονίζει: «Οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται και εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο υπονόμευσης και χτυπήματος του κινήματος. Μέσα στους κουκουλοφόρους δραστηριοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό (δολοφονία στη Marfin, κ.ά.). Αλήθεια, ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό;
Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπορεύεται με το λεγόμενο "αντιεξουσιαστικό χώρο", θεωρεί την "κουκούλα" μέρος του κινήματος. Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που απαρτίζεται από διάφορες γκρούπες, συχνά ετερόκλητες μεταξύ τους) εκθειάζει την κουκούλα, το δήθεν αυθόρμητο, το "ανεξάρτητο και ακαθοδήγητο κίνημα", ως το "νέο επαναστατικό υποκείμενο".
Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ανόδου των αγώνων και ένταξης σε αυτούς νέων δυνάμεων, ο κίνδυνος να χτυπηθεί το κίνημα, σχεδιασμένα και με οργανωμένη προβοκάτσια, είναι κάτι παραπάνω από ορατός», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία και τονίζει: «Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, πειθαρχημένο, περιφρουρημένο, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε ύπουλο χτύπημα, κάθε προβοκάτσια των μηχανισμών της αστικής τάξης. Ακριβώς αυτό το κίνημα υπηρετεί το ΠΑΜΕ».