Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Οι εργατοπατέρες στο πλευρό των ιμπεριαλιστών

Αναδεικνύονται οι δύο γραμμές που υπάρχουν στο ελληνικό και διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα

Στήριξη στους ιμπεριαλιστές έσπευσαν να προσφέρουν ακόμα μια φορά οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ξεκινώντας από την Ισπανία, όπως προκύπτει από καταγγελία του ΠΑΜΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΝΤΡΟΠΗ! Τα ισπανικά συνδικάτα στηρίζουν τη δολοφονική επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη.
Οπως στον πόλεμο ενάντια στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα που ελέγχονται από τους σοσιαλδημοκράτες και άλλους οπορτουνιστές στήριξαν του Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, έτσι και τώρα χαρακτηρίζουν τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη ως ειρηνευτική αποστολή και θεωρούν τη σφαγή του λαού, από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δημοκρατικές διαδικασίες.
Τα ισπανικά συνδικάτα (COMISIONES OBRERAS και UGT) ευθυγραμμισμένα στη γραμμή της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στηρίζουν την κυβέρνηση της Ισπανίας για τη δολοφονική επίθεση στη Λιβύη.
Στην ίδια γραμμή κινείται ο πανευρωπαϊκός κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Στη χώρα μας η ΓΣΕΕ κρατά "σιγήν ιχθύος" στηρίζοντας και με αυτόν το τρόπο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιοι άνθρωποι που για τις μπίζνες φωτογραφίζονταν μέχρι πρόσφατα δίπλα στον Καντάφι, τώρα για τις μπίζνες των μονοπωλίων συμμετέχουν στο μακελειό.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας να βγάλουν συμπεράσματα με τη στάση των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων. Η εργατική τάξη, θα δώσει τη δική της απάντηση στους φονιάδες και τους αρχιτρομοκράτες των λαών.
Το ΠΑΜΕ και η ΠΣΟ από την πρώτη στιγμή κατάγγειλαν την ιμπεριαλιστική επίθεση. Αναδεικνύονται έτσι οι δυο γραμμές που υπάρχουν στο ελληνικό και διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.
Ενας ακόμα λόγος για την επιτυχία της μεγάλης διεθνιστικής εκδήλωσης που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ στο Φαληρικό Ορμο, με αφορμή το άνοιγμα του 16ουΠαγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου».

Από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 23.03.2011, σ.10