Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

24 ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου). Εξαιρετικά επίκαιρα τα αιτήματα που περιλαμβάνουν σε επιστολή τους προς το υπουργείο Εργασίας

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση των αναγκών των οικογενειών τους αναδεικνύει η αγωνιστική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν 24 Συνδικάτα της Αττικής. Αύριο Πέμπτη προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου), ενάντια στην τραγική κατάσταση στην οποία οδηγούνται δεκάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες λόγω των ελλείψεων σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς.
Τα Συνδικάτα έχουν ήδη στείλει επιστολή στον υπουργό Εργασίας καταθέτοντας αιτήματα εξαιρετικά επίκαιρα και συγκεκριμένα:
  • «Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία για όλους. Να διασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα η σίτιση των παιδιών που σε σειρά δήμων έχει καταργηθεί ή απειλείται με κατάργηση καθώς και η ποιότητα του διαιτολογίου. Να μπουν σε προτεραιότητα επιλογής και φροντίδας τα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού γιατί κινδυνεύουν!
  • Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους. Να γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής που παραμένει στα χαρτιά παρότι νομοθετημένη και θα μπορούσε να αποσυμπιέσει τους παιδικούς σταθμούς.
  • Να παρθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση γι' αυτό το σκοπό και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων για τις διευρυμένες ανάγκες που εμφανίζονται σήμερα και που θα οξύνονται το επόμενο διάστημα.
  • Να μπουν μπροστά όλες οι διαδικασίες για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, για σύγχρονες κτιριακές υποδομές, με έμφαση και προτεραιότητα στις λαϊκές γειτονιές.
  • Να ενταχτούν κάτω από έναν ενιαίο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με ευθύνη του κράτους και με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ που σήμερα ξεκοκαλίζουν, μέσω των Δήμων και Περιφέρειας, εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρείες ανεβάζοντας στα ύψη το κατασκευαστικό κόστος.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να ικανοποιηθούν με άμεσο τρόπο οι αιτήσεις των Δήμων για προσωπικό που σκόπιμα χρονίζουν».
Τα 24 Συνδικάτα που υπογράφουν την επιστολή είναι: Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Κατεργασίας Ξύλου, Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Λιθογράφων, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων, Χαρτεργατών, Ενέργειας, Ανώνυμων Εταιρειών και Γραφείων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Λογιστών, Οδοντοτεχνιτών, Καθαριστών και Καθαριστριών, Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «ΒΥΡΩΝ», Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Αναρρωτηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, Γυμναστών Προπονητών σε Αθλητικούς Συλλόγους - Σωματεία - Γυμναστήρια και ΝΠΙΔ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων και ΟΤΑ Αττικής.