Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις εργοδοτικών συνδικαλιστών

Ακόμη και κλειδαριές άλλαξαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, εμποδίζοντας το ΔΣ της Ομοσπονδίας και τους εργαζόμενους να μπουν μέσα!
Με ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας ενημερώνει τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου σχετικά με τις μεθοδεύσεις εργοδοτικών συνδικαλιστών, που από τη μια υπέγραψαν κρυφά από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μια αντεργατική και παράνομη ΣΣΕ και από την άλλη έσυραν στα δικαστήρια το νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο της Ομοσπονδίας:
«Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών της να καταργήσουν το νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ. Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα των εργοδοτικών συνδικαλιστών για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής με την οποία θα καταργούσαν το σημερινό προεδρείο της ΟΣΝΙΕ.
Και με τη "βούλα" του δικαστηρίου το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ είναι: Αγγελική Σουλτανιά - Πρόεδρος, Ειρήνη Ζωγραφάκη - Γραμματέας, Αννα Αθανασιάδου - Α΄ Αντιπρόεδρος.
Τα υπόλοιπα αξιώματα: Γιάννης Πάπαρης - Ταμίας, Νίκος Καββαδάς - Αναπληρωτής Γραμματέας, Ναυσικά Παπαδημητράτου - Β΄ Αντιπρόεδρος.
Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ: Στέλλα Μπαρδούνια, Βασίλης Γκλεζάκος, Κώστας Κρέτσης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιώργος Υφαντής, Γιώργος Πάλλας, Βασίλης Σταμέλος.
1. Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα των ανθρώπων της εργοδοσίας (Γκλεζάκος, Κρέτσης, Κωστόπουλος, Υφαντής) να καταργηθεί το νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ. Απέρριψε το αίτημά τους να πάρουν το "χρίσμα" από τα δικαστήρια και να διοριστούν οι ίδιοι στο προεδρείο. Ως γνωστόν στις 27 Απρίλη 2012 το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ κατά τη συνεδρίασή του στα γραφεία της Ομοσπονδίας καθαίρεσε από το προεδρείο τους Γκλεζάκο, Κρέτση, Κωστόπουλο και Υφαντή, επειδή σε αντίθεση με τις θέσεις του ΔΣ και χωρίς την έγκριση του ΔΣ της Ομοσπονδίας υπέγραψαν εν κρυπτώ Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις μεγάλες κλινικές, που η μείωση στους μισθούς μας φτάνει μέχρι και 40%, ενώ αυξάνει το ωράριο εργασίας σε αρκετές ειδικότητες μέχρι και 50 ώρες το μήνα.
Και σα να μην έφτανε αυτό, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ίδιοι οι "συνδικαλιστές" προκαλούν και ειρωνεύονται τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές, λέγοντας ότι με την υπογραφή αυτής της Συλλογικής Σύμβασης "δεν έφτασε και η συντέλεια του κόσμου". Ισχυρίζονται δε ότι κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές το 96% των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της ΕΕ και της τρόικα, αποφάσισε να ζήσει "μέσα στο περιβάλλον της ΕΕ σεβόμενο τους νόμους και τους κανόνες της".
Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι! Δεν είναι συνδικαλιστές των εργαζομένων. Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οσο πιο γρήγορα απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από αυτούς, τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.
2. Οι εν λόγω εργοδοτικοί συνδικαλιστές με προσφυγή τους στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζήτησαν την παύση και ακύρωση της πλειοψηφικής ηγεσίας του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ επειδή σε αυτήν συμμετέχουν 2 μέλη που απολύθηκαν και σήμερα είναι άνεργοι. Εφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν από το Δικαστήριο - μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις στοχεύσεις τους - οι απολυμένοι συνάδελφοι, οι άνεργοι να μην είναι μέλη των σωματείων, να μην καλύπτονται από αυτά.
Με τις θέσεις και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας προσπαθούν να χτυπήσουν Συνδικάτα, σωματεία και συνδικαλιστές που στέκονται όρθιοι, που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.
3. Μετά και την απόφαση του Δικαστηρίου τα παραπάνω μέλη του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ, που αποτελούσαν το προηγούμενο προεδρείο, οφείλουν άμεσα να παραδώσουν τη σφραγίδα, το ταμείο και τα πρακτικά της Ομοσπονδίας που παρανόμως παρακρατούν. Ενημερώνουμε επίσης όλους τους συναδέλφους ότι οι παρακάτω "συνδικαλιστές" (Γκλεζάκος, Κρέτσης, Κωστόπουλος, Υφαντής) με μεθόδους που θυμίζουν συνδικαλιστική μαφία άλλαξαν κλειδαριά στα γραφεία της Ομοσπονδίας και αφαιρούν το δικαίωμα στη νόμιμη διοίκηση της Ομοσπονδίας αλλά και στους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές να έχουν πρόσβαση. Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα».