Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»: Απεργούν για όγδοη μέρα

Συνεχίζουν για όγδοη συνεχόμενη μέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, απαιτώντας την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τριών μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, ενώ ήδη «τρέχει» και ο τέταρτος μήνας. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την απεργία την περασμένη Κυριακή 29 Ιούλη και βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας. Ενδεικτική της εργοδοτικής αδιαλλαξίας είναι η πρόταση που έχει καταθέσει από την Παρασκευή η εργοδοσία, όπου, σε συνάντηση με το σωματείο, πρότεινε να σταματήσει η απεργία και να καταβληθεί το 1/3 του ενός μήνα οφειλομένων τη Δευτέρα και τα υπόλοιπα 2/3, του ενός πάντα μήνα, την ερχόμενη Παρασκευή. Μάλιστα, η εργοδοσία διαμήνυσε ότι αν δεν σταματήσει η απεργία θα πάρει πίσω την «πρόταση»! Οι εργαζόμενοι απορρίπτοντας την πρόταση συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση.
Το σωματείο, σε προηγούμενη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με την εργοδοσία, κατάθεσε συγκεκριμένη πρόταση για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ενός μήνα και απαίτησε γραπτή δέσμευση της εργοδοσίας για αποπληρωμή των υπολοίπων μέχρι το τέλος του Αυγούστου, την οποία και η εργοδοσία απέρριψε. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία καθυστερεί δεδουλευμένα, καθώς εδώ και πάνω από ένα χρόνο η εργοδοσία συστηματικά δεν καταβάλλει τους μισθούς. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στην εταιρεία είχαν προχωρήσει σε 9ήμερη απεργιακή κινητοποίηση όταν η εργοδοσία τους όφειλε δεδουλευμένα.
Σήμερα οι εργαζόμενοι θα έχουν νέα γενική συνέλευση στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.