Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Π.Α.ΜΕ: Για τους μετανάστες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την πολιτική της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητήσουν «στον ήλιο μοίρα» φεύγοντας από τον τόπο τους. Με τις πολεμικές επεμβάσεις σκοτώνουν, καίνε, καταστρέφουν, ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους, όπως έκαναν στα βαλκάνια, τη μέση ανατολή, σε δεκάδες αφρικανικές χώρες.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το μακελειό. Με στρατό κατοχής, με τις βάσεις η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος των λαών. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές κυβερνήσεις ικανοποιούν την επιθυμία του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου για φτηνούς εργαζόμενους.
Τώρα οι εγκληματίες, ευρωπαίοι και ντόπια αστικά κόμματα, έφτασαν στο άκρον άωτον της θρασύτητας τους. Οι ευρωπαίοι δίνουν ένα μέρος των χρημάτων από την καταλήστευση των εργαζομένων της χώρας μας για να κρατήσουμε τους μετανάστες εδώ. Και η ελληνική κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, σε ένα απέραντο στρατόπεδο – σε ένα τεράστιο γκέτο δυστυχισμένων και φυλακισμένων.
Οι εγκληματίες που εγκλιμάτισαν ληστεύοντας τον πλούτο των χωρών αυτών, που εγκληματούν υποκινώντας εμφύλιους και πολεμικές αντιπαραθέσεις, ξαναεγκληματούν ενάντια στα θύματά τους κλείνοντας τα σε στρατόπεδα και ξαναστέλνοντας τα πίσω στα «σφαγεία» που έχουν δημιουργήσει και συντηρούν (π.χ. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία κλπ.).
Άμεσα να δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα. Στους ευρωπαίους που δε θέλουν κάτι τέτοιο να πουλήσει «τσαμπουκά» η κυβέρνηση και όχι στους εξαθλιωμένους και δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Χωρίς καμιά καθυστέρηση να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές δυνάμεις κατοχής από τις χώρες που έχουν παρουσία.
Να σταματήσει η Ελλάδα μαζί με τους νατοϊκούς ιμπεριαλιστές να συμβάλλει στο μακέλεμα λαών, ιδιαίτερα των γειτονικών, όπως έκανε και κάνει σε Γιουγκοσλαβία – Λιβύη – Συρία κλπ).
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να καταδικάσουν αυτή την επιχείρηση της ιμπεριαλιστικής απανθρωπιάς που συν τοις άλλοις προσπαθεί να φορτώσει τα βάσανα του ελληνικού λαού στους μετανάστες και όχι στην καπιταλιστική, στην ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση.