Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η Επ. Αγώνα Ν. Σμύρνης καλεί στην Απεργία στις 20/2




ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Να πούμε όχι στα χαράτσια. Όχι στους φόρους.
Ως τον Μάη λήγουν σχεδόν στο σύνολό τους οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τον Μάρτη λήγει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση παραδίδοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους μισθούς των 400 ευρώ που έχει επιβάλει η κυβέρνηση με νόμο.
Όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να απαντήσουν σα μια γροθιά στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών, που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις. Η λήξη δεκάδων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών ανοίγουν το δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, οδηγούν σε πιο φτηνούς εργαζόμενους, μέσα από ατομικές συμβάσεις.
Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και τα εργασιακά κάτεργα που μας ετοιμάζουν.
Μέσω των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δώσουμε τη μάχη της υπογραφής των συμβάσεων. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους λαϊκούς αγώνες, με τα εργατικά δικαιώματα, με τη δύναμη που δίνει η οργάνωση των εργατών για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία.
Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Κανένας μόνος του. Κανένας ανυπεράσπιστος.
Αποδεικνύεται ότι η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ έχει συνειδητό στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να ξεπεράσουν την κρίση, τσακίζοντας τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη, που όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» υποστηρίζουν, όταν θα συμβεί, θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και θα επιβληθεί με τον ωμό αυταρχισμό.
Στις 20 Φλεβάρη να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς, να κλείσουν όλα τα μαγαζιά, να κατέβουν όλες οι γειτονιές στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ:

► Για να υπογραφεί νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση και κλαδικές συμβάσεις.
► Για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, έρμαιο στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών.
► Για να μπει φραγμός στους ασήκωτους φόρους και στα χαράτσια.
Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στον αγώνα, στην απεργία, που προσπαθεί να απαγορεύσει η κυβέρνηση.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.
Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη, 10.30 Ομόνοια

Φλεβάρης 2013