Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΜΕΑ: Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑμεα ακύρωσε η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας

Προκλητική απόφαση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΕΣΑΜΕΑ συνειδητής παραχάραξης και νόθευσης της θέλησης των αναπήρων και των γονιών και κηδεμόνων ΑμεΑ. Αποφάσισε να ακυρώσει το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑμεα για το συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, που θα γίνει στις 8 και 9 Φλεβάρη.
Η παράταξη Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αμεα – Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑν, καταγγέλλει:
«Στις 28 του Γενάρη που ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για το επερχόμενο Συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ καταθέσαμε το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας στην Γραμματεία της ΕΣΑΜΕΑ με 8 υποψηφίους στελέχη του αγωνιστικού-αναπηρικού κινήματος με τίτλο ΕΣΚΑμεΑ-Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ. Σήμερα 1η Φλεβάρη ο εκπρόσωπος του Συνδυασμού της ΕΣΚΑμεΑ-Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ, Χάρης Χουρδάκης, επικοινώνησε με τα γραφεία της ΕΣΑΜΕΑ και στη συνέχεια τηλεφωνικά με τον πρόεδρό της, κ. Βαρδακαστάνη και πληροφορήθηκε ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑΜΕΑ ακολουθώντας το αντιδραστικό καταστατικό της Συνομοσπονδίας ακύρωσε το ψηφοδέλτιο του Αγωνιστικού Συνδυασμού για να πνίξει κάθε προσπάθεια έκφρασης άλλης φωνής στα όργανα του αναπηρικού κινήματος. Στη συνέχεια προχώρησε σε μια πρωτοφανή ενέργεια αφού παραχάραξε την θέληση των υποψηφίων του Συνδυασμού μας εντάσσοντάς τους σε μια κοινή λίστα υποψηφίων. Αυτό παρά την έγγραφη δήλωση των στελεχών της ΕΣΚΑμεΑ και της ΣΕΑΑΝ ότι θέτουν υποψηφιότητα με το συγκεκριμένο Συνδυασμό. 
Βεβαίως η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο έγγραφο κάλεσμα της ΕΣΚΑμεΑ να διασφαλιστεί σε αυτό το Συνέδριο τουλάχιστον η δυνατότητα, παρά την νοθεία που γίνεται από χίλιες δυο μεριές, να εκφραστούν και στα όργανα του κινήματος όλα τα ρεύματα με το σύστημα της απλής αναλογικής που ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αυτή τους η επιλογή δείχνει το φόβο που διακατέχει τις δυνάμεις της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους χρηματοδοτούν, για να περιορίσουν με όλα τα μέσα την φωνή του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεικού κινήματος, για να εμποδίσουν με οποιοδήποτε τρόπο την οργάνωση του αγώνα των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των γονιών και κηδεμόνων ΑμεΑ ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιαναπηρική πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ. Μια πολιτική που αφήνει χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες, που κλείνει ή διαλύει τα δημόσια ιδρύματα πρόνοιας και τα ειδικά σχολεία, που πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα σπρώχνοντας στην εξαθλίωση και στον θάνατο μερικές φορές χρόνιους πάσχοντες, ανάπηρους, ηλικιωμένους. Αυτή η πολιτική για να περάσει ξέρουν καλά ότι χρειάζεται πάση θυσία αποπροσανατολισμό και χειραγώγηση των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος και την άγρια καταστολή. Τα βιώνουμε όλο και περισσότερο κάθε μέρα με τον ξυλοδαρμό των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της παραπομπής τους σε δίκη, με την παρουσία των Ματ και την παρέμβασή τους σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση όπως το γεύτηκαν και οι ίδιοι οι ανάπηροι. Αλλά και με αυτά που κάνει η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ με το αζημίωτο όλα αυτά τα χρόνια για να παταχθεί κάθε αγωνιστική φωνή, και τώρα με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο μπροστά στο Συνέδριο που θα γίνει στις 8 και 9 Φλεβάρη.
Είναι γελασμένοι!!!
Όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν να φτάσει η φωνή του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος σε κάθε τίμιο ανάπηρο που αγωνιά για το τι θα γίνει αλλά και το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑμεΑ θα βρεθεί στα χέρια κάθε σύνεδρου και θα φτάσει μέχρι την κάλπη είτε το θέλουν είτε όχι οι μεγαλομέτοχοι της ΕΣΑΜΕΑ Α.Ε.
Στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δίκιο!!!»