Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Μια ζωή φιλαράκια των βασανιστών του λαού…

Η κηδεία του δολοφόνου χουντικού στρατηγού Ντερτιλή αποτέλεσε
αφορμή για να μαζευτούν οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας. Από το νεκροταφείο παρέλασαν όλα τα εναπομείναντα απολιθώματα της επταετίας, ανάμεσά τους και ο διοικητής του ΕΑΤ–ΕΣΑ αρχιβασανιστής Θ. Θεοφιλογιαννάκος που έκανε και τον επικήδειο. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το μάζεμα των φασιστών πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής και του ΛΑ.Ο.Σ. Δίπλα δίπλα τα «αντισυστημικά» και «υπέρ του λαού» στελέχη της Χρυσής Αυγής με τους στυλοβάτες του συστήματος χουντικούς και βασανιστές και δολοφόνους του ελληνικού λαού.
Η σχέση της Χρυσής Αυγής με τη στρατιωτική δικτατορία είναι μια σχέση αγάπης και συμπόρευσης από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα.
Να θυμίσουμε το εξής περιστατικό: 16 Δεκεμβρίου του 1976. Κηδεία του Ευ. Μάλλιου, ενός από τους πιο γνωστούς βασανιστές της χούντας, ο οποίος δυο μέρες νωρίτερα είχε δολοφονηθεί από τη «17Ν». Θερμόαιμοι φασίστες που παραβρίσκονται στην κηδεία λιντσάρουν τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το γεγονός. Πέντε δημοσιογράφοι καταλήγουν στο νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα όπως βαριά εγκεφαλική διάσειση, κατάγματα ρινικών οστών, κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος, θλαστικά τραύματα, συντριπτικά κατάγματα στα άκρα κ.ά. και άλλοι δυο τραυματίζονται ελαφρά. Εντοπίζονται ορισμένοι δράστες από φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες. Ανάμεσά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σημερινός φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή, όπως ο Αριστοτέλης Καλέντζης. Στις 23 Δεκέμβρη 1976 ο Ν. Μιχαλολιάκος συλλαμβάνεται μαζί με άλλους φασίστες. Ο Ν. Μιχαλολιάκος φυλακίζεται. Στις 12/1/1977 η αίτηση αποφυλάκισής του απορρίπτεται. Σιγά-σιγά όμως, όλοι οι προφυλακισμένοι για αυτήν την υπόθεση αφήνονται ελεύθεροι (αποδεικνύοντας και πόσο «εχθροί του συστήματος» είναι…).
Στις 7 Ιούλη 1977, 29 άτομα (12 πολίτες και 17 αστυνομικοί) παραπέμπονται για τα επεισόδια στην κηδεία του Μάλλιου. Ανάμεσά τους και ο Ν. Μιχαλολιάκος. Η δίκη ξεκινάει στις 9 Μάη 1978. Ωστόσο, η δίκη έχει διαχωριστεί για τον Ν. Μιχαλολιάκο, ο οποίος πλέον έχει καταταγεί στο στρατό και το δικαστήριο κρίνει ότι δεν είχε κληθεί εμπρόθεσμα. Οπότε, η μαρτυρία ενός θύματος που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Ν. Μιχαλολιάκου έναν από αυτούς που παραλίγο να τον στείλουν στον τάφο, δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Ν. Μιχαλολιάκο. Τελικά, μόνο πέντε από τους 29 καταδικάζονται σε ποινές λίγων μηνών. (Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο του Δ. Ψαρρά, «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής», σελ. 15-20).
Αυτός είναι ο σκοπός της Χρυσής Αυγής: Να επιβάλει ξανά στο λαό τη σιδερένια μπότα ενός ωμού αυταρχικού καθεστώτος, που είτε με είτε χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα θα εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις επιταγές της πλουτοκρατίας, θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή λαίλαπα και θα τσακίσει απροκάλυπτα (όπως οι χουντικοί) τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με ακραιφνή βία (απαγορεύσεις, διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών, βασανισμοί, δολοφονίες). Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και ο λαός πρέπει να τους απομονώσει.

Της Κικής Αλεξάνδρου