Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Λαγκαδάς: Βράβευση υπόδικου Χρυσαυγίτη από το δήμαρχο

Αγώνες kick boxing και μεικτών πολεμικών τεχνών
πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του δήμου, στους οποίους βραβεύτηκε ο γνωστός Χρυσαυγίτης Παναγιωτίδης, που είναι υπόδικος για την τραμπούκικη φασιστική επίθεση σε βάρος μαθητών και εργατών μέρα απεργίας στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, με μαχαίρια και γκλομπς.
Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαγκαδά «καταγγέλλει το δήμαρχο Λαγκαδά για την ενέργειά του να θέσει υπό την αιγίδα του αγώνες με τίτλους βαρύγδουπους, όπως "Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ", "Το γεγονός της Χρονιάς" και "αγώνες μέχρι τελικής πτώσης".
Η μία πλευρά της υπόθεσης είναι ότι ο δήμος Λαγκαδά που συμμετέχει και αυτός ενεργά στην αφαίμαξη των κατοίκων του δήμου με διάφορους τρόπους (ανταποδοτικά τέλη, υπέρογκες τιμές στο νερό, φορομπηχτική πολιτική κ.ά.), που έχει απλήρωτους εργαζόμενους στο δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους με ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει πιεστικά οικονομικά προβλήματα και για να τα καλύψει (όπως τα καλύπτει) βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των εργαζόμενων, την ίδια ώρα χρηματοδοτεί αγώνες αμφίβολης ποιότητας και διαπιστωμένης (όπως τελούνται) βαρβαρότητας.
Η άλλη πλευρά είναι ότι στους αγώνες που χρηματοδότησε ο δήμος συμμετείχε και βραβεύτηκε από το δήμαρχο ο Α.Σ. (;) Μυρμιδόνες και ο Ι. Παναγιωτίδης, ο γνωστός Χρυσαυγίτης που είναι υπόδικος για την τραμπούκικη φασιστική επίθεση σε βάρος μαθητών και εργατών μέρα απεργίας στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, με μαχαίρια και γκλομπς.
Αντί ο δήμαρχος Αναστασιάδης να πληρώσει τους εργαζόμενους του δήμου, αντί να καταδικάσει τις φασιστικές ενέργειες, αντί να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της σχολής (;) πολεμικών τεχνών από "δασκάλους" της που επιτίθενται με μαχαίρια και πτυσσόμενα γκλομπς, τους χρηματοδοτεί και τους βραβεύει κιόλας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαγκαδά καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό του Λαγκαδά, να καταδικάσουν την τακτική του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας. Να απαιτήσουν μέτρα για την απομόνωση και εκδίωξη της φασιστικής συμμορίας των Χρυσαυγιτών από το Λαγκαδά».

902.gr